Всичко за твоя круиз

Топ 10 на круизите с невероятни гледки
Публикувано на: 10.01.2020 г.

Ако искате пътешествие, което да ви напълни очите и паметта на телефона, ви предлагаме топ 10 на круизите с невероятни гледки!


10. Хавай


 


Снимка: iStock / Joshua Hicks


Кой не е чувал за Хавай, кой не е мечтал за хавайските плажове! Американският щат е сред най-предпочитаните дестинации за почивка в света, но и гледките си заслужават.


9. Ха Лонг Бей


 


Снимка: iStock / StreetFlash


Виетнамското природно чудо си остава сред топ желанията на пътешественика. Разпръснатите скали във водата превръщат "Там, където се спуснал дракона в залива" в почти митологичен пейзаж.


8. Обединени арабски емирства


 


Снимка: iStock / bennymarty


Круизите до Дубай и другите арабски емирства са доста популярни. А една от причините да изберете това пътешествие са именно гледките, които се разкриват към приказните арабски земи.


7. Бразилия



Снимка: личен архив


Крайбрежието на Рио или "красивия остров" Илабела, а какво да кажем за всички малки островчета с ярка зеленина. Бразилия е позната дестинация за екскурзия, но смеем да твърдим, че круизът предоставя страхотен и различен начин да се насладим на Южна Америка.


6. Франция



Снимка: iStock / DaLiu


По Рейн или Сена - Франция е една от най-красивите европейски страни, а речните круизи са ... "уау" в света на зашеметяващите гледки.


5. Нова Зеландия


 


Снимка: iStock / ActionAdventure


Планини, вулкани, гейзери, зелени долини и величествени фиорди - всичко тук си заслужава да се види!


4. Исландия


 


Снимка: iStock / Hao Wu


Най-топлото място, откъдето може да видите Северното сияние! Това е достатъчно, нали :)


3. Санкт Петербург


 


Снимка: iStock / Tong118


Русия предлага места с изумителни гледки, но Санкт Петербург сякаш може да ги обобщи и затова поставяме града на трето място. Северната Венеция събира в себе си история, и то с безброй цветове, които се открояват в отражението на водата.


2. Норвегия


 


Снимка: iStock / Ladiras


Норвежките фиорди са може би най-заснеманите природни красоти в Северна Европа и има защо! Кристални води с величествени скални образувания, покрити със зеленина, и заскрежени планински върхове. Не е за изпускане!


1. Хърватска



Снимка: iStock / Poike


Поставяме Хърватска на първо място не само заради суперизвестния Дубровник, който обичаме. Първото място е за малките острови, които са оформили неповторим ансамбъл между природата и уютната атмосфера на градчетата. Лесно можеш да си помислиш, че си попаднал в някаква приказка или че се разхождаш в стара Венеция. От друга страна, круизът е най-лесният начин да видим тези съкровища по хърватското крайбрежие.


А вие? Имате ли си любим круиз с невероятна гледка?



Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.