Защо все повече хора се ориентират към Речния круиз

Има различни начини да осъществявате желанията си и удовлетворявате нуждите си от пътуване – с автомобил, автобус, самолет, кораб. И всеки си има своите предимства и недостатъци.

Тъй като нашият опит показва все по-засилващ се интерес към речните круизи, използваме възможността да ви запознаем с предимствата му, доколкото пътувалите на речни круизи споделят.



Снимка: кораб MS Amadeus Classic, личен архив

Всеки човек си има свой начин на подредба на ежедневието съобразно важните за него неща в живота – за един е важно движението – всеки ден или периодично да се движи – да ходи на фитнес или друг тип спортни занимания, да посещава културни мероприятия, да бъде сред хора или да прекарва времето си в самостоятелни занимания, да почива активно с любимите си „ритуали“ като си пие кафето необезпокояван, чете любимите си книги, да вижда възможно повече нови места, хора, култури, общува с приятни за него хора. При повечето видове пътувания се налага да „жертваме“ някои от важните за нас неща, за да стигнем до мястото, където искаме.


Снимка: кораб MS Douro Spirit, личен архив

И така, как всичко това се съчетава при Речния круиз?
Представете си всеки ден да се събуждате, когато желаете, необезпокоявани от ангажименти и задачи с любимите си сутрешни ритуали, да излизате на палубата на кораба и пред вас да се отварят нови и нови гледки на китни селца, живописни хълмове, замъци, градове, безкрайни лозя чак до линията на хоризонта. Обикновено има лаундж бар и шезлонги на борда, където да се наслаждавате на плаването и да пиете коктейли по всяко време на денонощието, наслаждавате се на изисканите храни на кораба, включени във вашия пакет. Ресторантът на кораба е от висок клас и в ежедневието си рядко дори бихме помислили да посетим такъв!

След това се отдавате на спорт, на посещения на градовете и културните обекти по маршрута, на лежерни разходки на местата, където корабът спира, на социални контакти. Или пък нощно време минавате под блещукащи мостове, наслаждавате се на прохладния речен бриз в размисли или разговори с интересни хора, а през това време вечерята ви очаква в изискана атмосфера със специално подбрани ястия и рецепти с внимание към всеки детайл. Така вие можете да си запазите вашия установен начин на живот и да се възползвате от всички ползи на Речния круиз.


Снимка: кораб Crucelake, личен архив

Също така, Речният круиз е пътуване, на което можете да изпитате в най-голяма степен силата на индивидуалното обслужване – персоналът на Речния кораб е добре обучен и на двама или трима пътуващи се пада по един човек от обслужващия персонал, готови да спомогнат за комфортното ви изкарване на времето. Все повече хора оценяват лукса да имат тур мениджър с превод на български и така максимално добре да се запознаят с десетките места, които посещават!

И не на последно място – когато планират пътуване, повечето хора не предвиждат съпътстващите разходи като храна, хотел, паркиране, таксита, пренасянето на багажа и загубено време за придвижване в градовете, които човек би направил - ако реши да направи същия този маршрут по друг начин. В най-добрия случай, самостоятелно той ще успее да види само няколко места, да се лиши от целия комфорт на кораба, да преживее различни неудобства и главоболия и дори да плати повече.


Снимка: кораб Bellejour, Личен архив

Така чрез Речния круиз си спестявате ограниченията от други видове пътувания, запазвате вашите любими занимания и начин на живот и в същото време подарявате на вас и на любимите ви хора истинска почивка по ваш вкус, запознавате се с много нови и интересни хора, наслаждавате се на низ от множество забележителности, потапяте се в различни местни атмосфери и преживявате пълен релакс в луксозната атмосфера на кораба. Приятно пътуване!