Всичко за твоя круиз

Пътешествие около света за 155 дни
Публикувано на: 29.09.2023 г.
Базираната в Маями, САЩ, круизна компания Azamara обяви най-новия си маршрут – околосветско пътешествие за 155 дни. Целта на обиколката е посещение на новите седем чудеса на света.

Пътешествието започва от Маями на 6 януари 2026 г. и ще приключи на 11 юни 2026 г. в Барселона. През това време пасажерите ще преминат през шест континента и 36 държави.

Околосветското пътешествие е разделено на десет теми

1. Central America Tapestry – 06-20 януари
2. Pacific Mysteries – 21 януари-5 февруари
3. South Pacific Explorer – 6-16 февруари
4. Kiwis & Koalas – 16 февруари-2 март
5. Astounding Australia & Asia – 3-23 март
6. Vietnam & Thailand Pathways – 24 март-7 април
7. Ancient Trade Routes (Индийски океан и Адаманско море) – 8-27 април
8. Ancient Reflections (Червено море, Персийския залив и Егейско море) – 28 април-19 май
9. European Gems & Icons (Егейско, Йонийско и Адриатическо море) – 19 май-1 юни
10. Adriatic & Med Gateways – 01-11 юни

Разделянето на сегменти ще позволи резервирането на един или няколко. За онези, които купят целия пакет – цената стартира от 38 999 долара, са предвидени допълнителни предимства на стойност 22 000 долара. Някои от тях включват кредит от 3000 долара за екскурзии на брега, първокласен пакет напитки за двама и седмично пране.

„Нашият световен круиз за 2026 г. предлага на гостите ни уникалната възможност да погледнат от друг ъгъл към голямо разнообразие от култури и да посетят всичките седем чудеса на света, докато се наслаждават на някои от най-ексклузивните и специално подготвени събития в този вълнуващ маршрут“, обяви Карол Кабезас, президент на Azamara.

Компанията е сравнително нова основана е през 2007 г. от Royal Caribbean в опит да диверсифицират дейността си. Освен Azamara, Royal Caribbean Group притежава тогава Royal Caribbean International, Celebrity и Pullmantur. Флотът на Azamara включва четири кораба – Azamara Quest, Azamara Journey, Azamara Pursuit и Azamara Onward.

Първите два от тях бяха част от флота на Celebrity Cruises, след като компанията майка RCCL придоби базираната в Испания круизна линия Pullmantur и ги прехвърли от Pullmantur на Celebrity. Azamara Pursuit е придобитият от P&O кораб Adonia през 2018 г., а Azamara Onward е придобит през март 2021 г. от Carnival Corp., след като круизната компания е придобита от частната инвестиционна група Sycamore Partners.
Днес независимата марка се конкурира с други луксозни круизни линии, като Oceania Cruises и Viking Ocean Cruises, и се фокусира върху по-дълъг престой в пристанищата и повече нощувки, което позволява на пасажерите да видят повече от дестинацията.


Сн.:Личен архив

Околосветският тур започва в Маями,

ще мине на юг през Панамския канал, преди да обиколи западния бряг на Южна Америка и се отправи към Великденските острови и Френска Полинезия, Нова Зеландия и Австралия. Оттам ще поеме към Виетнам и Тайланд, следвана от Индия по пътя за Близкия изток. Плавайки през Суецкия канал, корабът ще навлезе в последните етапи от пътешествието в Средиземно море и ще спре в Гърция, Италия и Монако, за да приключи в Барселона. Така околосветският круиз ще отведе туристите до

новите седем чудеса на света

от Чичен Ица в Мексико, статуята на Христос Спасителя в Бразилия, Тадж Махал в Индия, Мачу Пикчу в Перу, Колизеума в Италия, Великата китайска стена и Петра в Йордания. Те бяха признати за такива на 7 юли 2007 г.

  • Чичен Ица посреща над 2 500 000 посетители всяка година. Това свещено място е било един от най-големите центрове на маите на полуостров Юкатан. През близо 1000-годишната му история различни народи са оставили своя отпечатък в града. Той е основан през класическия период в близост до две естествени кухини (сenotes), които дават името на града, което буквално означава „на ръба на кладенеца на Itzaes“.


Сн.:Личен архив

  • Статуята на Христос Спасител в Рио де Жанейро - четвъртата по големина статуя на Исус Христос в света и най-голямата скулптура в стил арт деко. Кацнала на върха на планината Корковадо в Рио, статуята е висока 39.6 метра.

Идеята за величествена статуя на Исус Христос в Рио възникна за първи път през 1850 г., когато местен свещеник предлага да се постави такъв религиозен паметник на върха на планината Корковадо. Той се обръща към принцеса Изабел, дъщерята на император Педро II и принцеса регент на Бразилия по това време, да финансира проекта. Идеята е отхвърлена през 1889 г., когато е приета Декларацията за републиката, която разделя духовната от светската власт. Проектът е осъществен след Първата световна война и статуята е издигната в периода 1922 – 1931 г.


Сн.:Личен архив

  • Мачу Пикчу се намира на 2430 м над морското равнище, насред тропическа планинска верига. Според UNESCO това е най-удивителното градско творение на империята на инките в нейния разцвет. Около 200-те структури на този изключителен религиозен, церемониален, астрономически и селскостопански център, са разположени на стръмно било, пресечено от каменни тераси. Следвайки строг план, градът е разделен на долна и горна част, разделяща земеделските от жилищните райони, с голям площад между двете. До ден днешен много от мистериите на Мачу Пикчу остават неразгадани, в това число и точната роля, която може да е изиграл в изтънченото разбиране на инките за астрономията и опитомяването на диви растителни видове.


Сн.:Личен архив

  • Великата китайска стена – пасажерите ще летят до Пекин и по време на тридневния си престой ще могат да разгледат Забранения град и да посетят Великата стена, изграждана в периода от 3 в.пр.н.е. до 17 в.сл.н.е. на северната граница на страната като голям военен отбранителен проект с обща дължина над 20 000 километра. Тя започва на изток от Шанхайгуан в провинция Хъбей и завършва в Дзяюгуан в западната провинция Гансу. Според UNESCO съоръжението отразява сблъсъка и обмена между земеделските и номадски цивилизации в древен Китай и е доказателство за неговото далновидно политическо стратегическо мислене и могъщите военни и национални отбранителни сили.


Сн.:Личен архив

  • Тадж Махал – великолепният храм от бял мрамор, построен в Агра между 1631 и 1648 г. по заповед на моголския император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал, е перлата на мюсюлманското изкуство в Индия. Шедьовърът се издига на десния бряг на река Ямуна в огромна моголска градина, която обхваща близо 17 хектара, в област Агра в Утар Прадеш.


Сн.:Личен архив

  • Петра - обитаван от праисторически времена, този град на набатейските кервани, разположен между Червено и Мъртво море, е важен кръстопът между Арабия, Египет и Сирия-Финикия. Столицата на набатеите е построена и изсечена в скалите на пустинната Лунна долина (Wadi Rum), осеяна с проходи и клисури. Това е един от най-известните археологически обекти в света, където древните източни традиции се преплитат с елинистичната архитектура.


Сн.:Личен архив

  • Колизеумът е един от символите на Рим. Строителството на Театъра на Флавиите започва по време на управлението на император Веспасиан между 70 и 72 г. и е завършен през 80 г. от неговия син Тит. Официалното му откриване е отбелязано със 100 дни игри и представления. Амфитеатърът побира около 50 000 зрители, свидетели на хиляди ръкопашни схватки между гладиатори, на състезания между хора и животни и морски битки.


Сн.:Личен архив


Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.