8 нови атракции в Дубай и Абу Даби, които очакваме с нетърпение

8 нови атракции в Дубай и Абу Даби, които очакваме с нетърпение
Публикувано на: 12.12.2019 г. socials
Дубай и Абу Даби отдавна са се преврнали в синоним на блясък, лукс и архитектурни постижения.

Дубай и Абу Даби отдавна са се преврнали в синоним на блясък, лукс и архитектурни постижения. А през 2020 г. ни очакват още изумителни атракции!

Дубай и Абу Даби отдавна са се преврнали в синоним на блясък, лукс и архитектурни постижения. През 2018 г. и 2019 г. двете емирства ни впечатлиха с откриването на атракции, превърнали се в топ туристически забележителности. Абу Даби, например, ни впечатли с откриването на Qasr Al Watan - културно-историческите забележителности, помещавани в забележителния дворец на президента. Дубай пък привлича хиляди с Рамката (Dubai Frame).


Снимка: Istock / Arnaud_Martinez

Новата 2020 е предвидена за още по-бляскава и нямаме търпение да видим с очите си и да посетим най-новите забавления и постижения на арабското въображение. Не се ангажираме да описваме и изброяваме всички бъдещи проекти, които ще се осъществят в двете емирства, ще споделим с вас тези, които за нас са най-ефектни и които трябва да присъстват в списъка ни със задължителни места за посещение.

Какво да очакваме в Дубай?


 Ain Dubai


Най-високото виенско колело ще бъде на разположение през 2020. На над 250 метра височина Ain Dubai ще се превърне в най-високото виенско колело в света. Предвижда се да превозва едновременно до 1400 пътници. Освен с внушителните си размери, интересни са и стъклените капсули-кабини, в които желаещите ще се настаняват. Museum of the Future, или как един музей може да е на бъдещето


Не е изненадващо, че именно в Дубай ще отвори врати Музея на бъдещето. Изграждането на сградата започва през 2015 г. и 2020 е планирана за грандиозното откриване. Защо музеят ни е толкова интересен? Освен че той е посветен на най-новите и модерни технологии, на бъдещото им развитие и предстоящи открития, самата архитектура сякаш идва от друго време. Формата наподобява око и сме сигурни, че ще се превърне в част от най-заснеманите пейзажи в Дубай

 Музеят на Мадам Тюсо


Може и да ви мине през главата мисълта, пак ли тази Мадам Тюсо, но веднага ще напомним - ние сме в Дубай! След като музеят приема своите посетители в Лондон, Амстердам, Париж, Истанбул, Сидни, Ню Йорк, Токио и т.н., е време да отвори врати и в Дубай. Всъщност за този проект се говори от години, но ни обещават, че през 2020 г. най-накрая ще можем да видим най-популярните личности в шоубизнеса на едно място, и то ще е Дубай.

The View, или просто "Гледката" Само си представете мястото в Дубай, кръстено кратко и ясно - "Гледката". А ние ще добавим - панорамна гледка от над 200 м. височина. И още - намираме се на емблематичния остров Palm Jumeirah, с точност - на 52 етаж. 


А какво са ни подготвили в Абу Даби?


Гугенхайм 


След фурора, който постигна Абу Даби с откриването на Лувъра, емирството ще "приюти" музей с още едно легендарно име. Модерното изкуство в Обединените арабски емирства ще си има собствено място. Отново с впечатляваща архитектура, достойна както за името, така и за мястото, на което се изгражда. 

 


Снежният Абу Даби


Може да сте чували или карали ски в Дубай, но Абу Даби прави снежните забавления няколко пъти по-големи. И докато навън е 30-и-няколко градуса, тук можем спокойно да правим снежен човек и да се забавляваме в преспите сняг. Предвидени са и още атракции за всички почитатели на зимните приказки.

 


АкваруимЪТ


Както се убедихме, тук всичко е повече, по-голямо и по-бляскаво. Това се потвърждава и от Националния аквариум, който ще се превърне в дом на над 30 хил. водни обитатели. Проектът заема площ от 7 хил. кв. м. На място ще можем да научим полезна информация от специалистите, които ще се грижат за животните, а за доброто настроение са на разположение и различни атракции.

 Още един музей


Въпреки че откриването му е отложено за 2021 г., няма как да не го добавим в списъка с желания.

Националният музей Зайед е посветен на живота и делото на едноименния шейх. Управлявал емирството цели 30 години, шейх Зайед е наричан "Бащата на нацията" и е основател на Обединените арабски емирства. Известен е и със своите либерални разбирания и значителни благотворителни кампании. 

Отново архитектурата на зданието ще спира дъха. Наподобяващи перата на сокол, като във всяко стоманено перо ще има обособени галерии.

 
 


 


 


 Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.