Новини

26.09.2023 г.
Жителите и гостите на Париж ще могат да се къпят в Сена. Това обяви кметът на Ан Идалго, четвърт век след обещанието, което покойният президент Жак Ширак даде на парижани, че ще могат да плуват в реката.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
14.09.2023 г.
След като Холандия стана Нидерландия, а Турция вече официално се изписва Turkiye, и Индия се готви да промени името си на Бхарат – санскритското наименование на страната, което се среща в писмени източници отпреди 2000 години.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
07.09.2023 г.
След като Акропола в Атина разкри планове за ограничаване на броя на посетителите този месец, един от най-известните италиански градове, домакин на прочутия Международен филмов фестивал, Венеция – също обяви мерки за контрол върху свръхтуризма.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
20.06.2023 г.
Един ден те може би ще изчезнат без следа ... Представете си свят без Венеция, Петра, Малдивите … Военните конфликти, климатичните промени, замърсяването на въздуха, ерозията и безброй други фактори застрашават някои от символите на колективното ни постижение, въображение и мечти.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
15.06.2023 г.
След три години на тотален ремонт за милиони долари легендарният кораб Queen Mary отново ще бъде отворен за посетители на 8 юни в Лос Анджелис.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
13.06.2023 г.
От източното до западното крайбрежие Съединените щати крият толкова и разнообразни туристически дестинации, че е трудно човек да определи кои от тях отразяват най-добре духа на Америка. Затова се доверяваме на проучването на US NEWS.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ