България - виж повече

Да се подготвим за море – красивите плажове в България
Публикувано на: 26.06.2020 г.
Вече е лято и мислите ни за морска ваканция се увеличават правопропорционално с покачването на температурите навън. Сега е времето да подготвим списък с красивите плажове, на които да добием слънчев загар.

В България има всичко! Тук може да попаднете на чудесни спокойни плажове, но и на оживени и готови за забавление пясъчни ивици, а изборът зависи от настроението ни. Затова ви предлагаме няколко варианта както за тих отдих, така и за шумни партита и луксозен релакс.

На 90 км. от Варна и на около 10 км. от Шабла се намира Крапец. Край малкото рибарско селце няма да видите претъпкани заведения и улици със стотици туристи, дори и в разгара на лятото. Плажната ивица е дълга повече от 6 км. и е разположена между Крапец и Дуранкулак.

Спокойствие ви очаква и близо от Синеморец - на плажа Силистар. Плажът е обявен за защитена местност. Освен това е част от територията на Природен парк „Странджа“. Всичко това допринася за липса на бетонни здания, изникнали на причудливи места.

Ако тръгнете на юг от Созопол и изминете около 7 км., ще намерите т. нар. „шофьорския” плаж, или Алепу. Той е предпочитан от нудисти, както и от хора, които искат да избягат от прекалено пренаселените плажове. Знаете ли, че Алепу е лиман? Заливът е отделен от морето с пясъчни дюни, които пък са обявени за защитена територия.

Ако сте настроени за забавление и купони до зори, тогава посетете Какао Бийч в Слънчев бряг. Един от най-популярните плажове в страната и най-известната парти дестинация по Черноморието ни. Тук ще намерите топ заведения, силна музика, студени коктейли и партита цяла нощ.

Друг атрактивен плаж е този на Дюни. Освен че е носител на „Син флаг” (Blue flag) за чиста околна среда, Дюни предлага много добри условия за практикуване на различни видове спорт и луксозна почивка.

За почитателите на луксозната почивка, елегантната обстановка и карибска атмосфера – плажът на Свети Влас е за вас. Реят се ефирни балдахини, сламени чадър пазят сянка, разноцветни коктейли допринасят за екзотичното изкарване. Освен почивка, тук също може да се забавлявате с различни водни спортове.


Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.