България - виж повече

Банско - за свободното време
Публикувано на: 21.08.2020 г.
Банско е от онези места, които привличат през всички сезони. Не само заради природата и различните варианти за почивка, но и заради разнообразието от забавления и интересни дейности за свободното време.

Ако сте избрали Банско за своята ваканция, сме подбрали няколко любопитни занимания, с които да уплътните деня си.


Снимка: iStock / Kisa_Markiza

Природата извън ски-пистите
Почти е невъзможно да си сред природата на Банско и да не ѝ се насладиш с приятна разходка. Разбира се, в зависимост от физическата ни подготовка можем да изберем маршрути с различна степен на трудност. Рафтинг, планинско колоездене - има варианти и за тези, които обичат да си вдигат адреналина. Препоръчваме и конната езда!

Да бъдем туристи!
Посещението и разглеждането на културно-исторически забележителности може да ни даде съвсем нов поглед към града и да направи престоя ни още по-пълноценен. Затова нашата екскурзионна разходка из Банско може да започне с църквата "Света Троица".
Заемаща централно място в града, тя се е превърнала в негов символ. Църквата е изградена през 30-те години на XIX в. и част от Стоте национални туристически обекта.
Друг туристически обект, който заслужава внимание е Рилският метох. В него можем да се насладим на творчеството на Банската художествена школа.
В централната част на Банско има и няколко къщи-музеи, които също са интересни - на Никола Вапцаров, на Неофит Рилски, а знаете ли, че в града е била и родната къща на Паисий Хилендарски? А днес на нейно място е издигнат духовно-историческият център „Паисий Хилендарски”.


Снимка: iStock / Kisa_Markiza

Планина и вода - за пълно душевно спокойствие
Комбинацията между зеленината на гората и красотата на водата действа на повечето от нас наистина успокояващо. А какво ще кажете това да е в комбинация с малко риболов или направо с вкусен рибен обяд?
На няколко километра от Банско има както язовир, така и рибарник, така че - изборът е ваш.




Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.