Градините Кукенхоф – Романтика с цветя в градините на истинските мъже и жените с характер

 И тази година градините Кукенхоф в Холандия ще се изпъстрят с повече от 7 мил. цветя. Разположени на над 30 хектара, те се превръщат в главната атракция в страната от края на март до средата на май.

Цветната феерия тази година е под мотото „Романтика с цветя“, а отделните градини обещават ароматно и красиво изживяване, като са разделени тематично.

„Историческата градина“  се концентрира върху 400-годишната история на отглеждане на лалета в Холандия.

„Градината на Купидон“ е чудесно място за влюбени, обградени от червени и бели цветя. А защо не и да си откраднете целувка на „портата на целувките“.

Друга тематична градина за двойки е посветена идеята за ваканция, море и слънце. Освен тайни кътчета, ви очакват разноцветни цветя и екзотични палми – точно като на романтичен остров.

Един от най-известните холандски градинари, телевизионен водещ и писател Роб Верлинден ще сътвори специална ориенталска градина. От тук може да се вдъхновите дори и за собствената си градина. Носете  си тефтертер и камера с много памет.

Градинарството може и да е забавно! В това ще се убедите в колоритната „Непокорна градина“, събрала „най-бунтарските“ цветя.

Няма как да пропуснем и градината, посветена на гр. Делфт, известен с красивите си исторически сгради и невероятните порцеланови съдове и сувенири в синьо и бяло.

Почитателите  барбекюто на открито и времето сред природата, ще открият себе си в „градината на истинските мъже и жените с характер“.

В Чаената градина може да видите уникални билки и растения, от които да ви се прииска да изпиете чаша чай. Швейцарска мента, лайка, анасон, вербана са само част от ароматите, които ни посрещат в тази градина.

Градината, посветена на здравето, пък ни напомня колко приятно и зареждащо е да отделим 1 час от деня ни, за да сме сред природата на свеж въздух. Тя може да ни даде идеи как да превърнем външното пространство в оазис сред градски условия.

Освен градините на открито, може да зарадвате сетивата си и в отделните павилиони. В тях може да видите работата на най-добрите аранжори на цветя, а всяка седмица има тематични цветни спектакли. Например, от 25.04 до 30.04 в павилиона Oranje Nassau ще има шоу „Алстромерия“.

 

Кукенхоф може да осмисли целия ви ден. Хубавото е, че на различни места в градините има заведения за хранене, където може да се отпуснете с чаша кафе или да похапнете традиционните poffertjes, или малки палачинки.