Хургада – едно безкрайно лято

 Ако отивате на екскурзия в Египет, искате да видите пирамидите. Ако отивате на почивка в Египет, искате да отидете в Хургада. Така можем да опишем туризма в Египет, ако ни се налага да използваме само две изречения.

Богатата история на страната привлича милиони туристи от цял свят, които се опитват да разгадаят тайните на египетските божества, мистериите на жреците и фараоните. Но, Египет привлича не по-малко хора и с възможността за лятна ваканция до късна есен.  Какво по-хубаво от това да удължим лятото до ноември, например? Но защо именно Хургада се превръща в един от най-предпочитаните курорти и за европейския, и американския турист?

Започнахме с една от основните причини – лято през по-голямата част от годината. Е, в Хургада това е даденост! И вместо да обуваме ботуши и палта през ноември, можем да се зареждаме със слънчеви лъчи, излежаваме на плажа и да се разхлаждаме в морето и така летния ни сезон да се удължи. Все пак средните температури през октомври и ноември са 25-30 градуса.

И ако в миналото Хургада е било малко рибарско селище, разположението му постепенно го превръща в привлекателно място за инвеститори и хотелиери.  Всъщност, градът е сравнително млад – от началото на 20 в., но през 70-80-те години започва да се разраства с бързи темпове.

Топлата вода на Червено море в района се превръща в любима дестинация за всички почитатели на водните спортове, а различните екзотични рибки и коралови рифове са притегателна сила за любителите на гмуркането. 

А плажът… да, плажът е невероятен! Бреговата линия е дълга над 20 км, а различните хотелски комплекси се грижат за нейното отлично състояние.

Ако искате забавления и бурен нощен живот – Хургада е мястото! Ако искате да си почивате на спокойствие – пак Хургада е мястото! Тук има за всеки по нещо. В различните части на града има ресторанти, клубове и магазини, а хотелите предлагат първокласна почивка и обслужване, достойно за фараони.

И така, изборът как ще почивате е ваш – дали ще се гмуркате, или ще се излежавате на шезлонга, дали ще обикаляте по магазините, или ще опитвате от местните вкусове.

Но все пак сте в Египет! Препоръчваме да видите и пирамидите в Гиза, заслужава си, и щом е лято, нека да е дълго.