Когато почивката не е само излежаване на плажа

Бодрум е от онези градчета, към които не можеш да останеш безразличен, щом веднъж си стъпил в него. И ако си падате по активната почивка и под активна нямаме предвид разходката от плажа до ресторанта и от басейна до бара, въпреки че и този вариант ни е много любим. За всички, които обичат да опознават мястото, на което събират слънчев загар, даваме най-интересните места и занимания в чудния Бодрум.

Правим малка забележка - не забравяйте фотоапаратите или поне заредете батерията на телефона си, а и оставете високите токчета за вечерните соарета, сега ще ходим с джапанки :)

Бодрум

Щом сте в Бодрум, не може да не разгледате… Бодрум. Без значение дали ще се присъедините към някоя от организираните панорамни обиколки, или ще се качите на някой долмуш и ще се разходите сами. Градът се отличава от останалите курорти по белия цвят на къщите, пръснати по склоновете, и окъпани с цветовете на бегонвили. Градът е изпълнен с история - все пак „бащата на историята“ Херодот е роден тук - и има какво да се види. Не е за изпускане гледката от Бодрумската крепост. Ако обичате рибата и морските дарове - задължително посетете ресторантчетата в Гюмюшлук. А за да видите как се придвижват известните през лятото - разходете се из новото пристанище - яхтите са главозамайващи.

Памуккале

Памуккале е истински природен феномен, превърнал се в един от символите на Турция. Освен красиви гледки, геотермалните извори са известни с положителното си влияние върху организма. Ако се чудите защо да отидете до Памуккале - първо, според учените много вероятно е това чудо на природата съвсем скоро да изчезне, заради климатичните промени. Второ, сигурни сме, че снимките от там ще са сред най-харесваните от приятелите ви. И трето, самата Клеопатра поддържала красотата си тук, поне такива са легендите.

Ефес

Ефес е от онези места, на които можем да кажем, че буквално ходим из миналото и историята говори. Един от най-важните древногръцки градве, днес е забележителност в Турция. Храмът на Артемида е едно от чудесата на античния свят, библиотеката на Целз е впечатляваща дори и на няколкохиляди години.

Остров Кос

Всъщност островът е гръцка територия и е отличен начин, да се похвалите, че сте били и в Гърция, и в Турция само за ден. Освен с плажовете, Кос  е известен като родното място на Хипократ. И тук може да се докоснете до останки на хиляди години, но и до модерния облик на Кос - красиви улици с магазини, заведения, зелени палми и пъстри цветя.

Парти на яхта

Започнахме с кратък коментар за яхтите, завършваме с предложение за един ден на яхта :) Страхотен купон ни очаква на някоя от парти яхтите и корабчета - много музика и танци, пяна и слънце. Определено е един различен начин на развлечение, което си заслужава!