Пиратски пещери, сафари с джип и Алпи - защо няма да скучаем в Албания

Албания е от онези страни, за които може да не се знае много, но пък мнозина имат мнение за нея.
И ако през последните години тя задържа вниманието на туристите с морските си курорти, достъпни цени и исторически забележителности, днес ще излезем малко извън отъпканите пътеки до Берат и Круя.

Разбира се, Берат и Круя няма да разочароват почитателите на историята, но днес отправяме поглед към природни красоти, които освен че ще напълнят душата ни с красота и свежест, ще ни заредят с енергия и нови изживявания.

Представялили сте си, че намирате пиратско съкровище, скрито в някоя тайна пещера? Е може да си припомните, а защо не и да усетите пиратската атмосфера в пещерата на Хаджи Али. Освен че е една от най-големите в района, пещерата на Хаджи Али е и най-интересна за посетителите. Легендата, разказва, а и откритите от археолози находки свидетелстват, че тук са били крити различни ценности, а най-известният ѝ обитател е Хаджи Али.

Хаджи Али е един от най-известните пирати в Средиземно море през 17 в. Загива в тежко сражение след нападение на английски и венециански кораби, като оставя след себе си истории и митове. Освен че се бори с нашествениците по албанските земи, се предполага, че е имал завидно съкровище, което е криел в пещерата.Ако сте открили пирата в себе си, тогава не спирайте със завоюването на нови земи и нови емоции. А какво е достатъчно екзотично и приключенско, за да се сравни с пиратската пещера? Сафари! Джип сафари! Не си представяйте пустиня и камили, но спокойно се настройте за изключителни природни красоти. Ей, такова изживяване ви предлага лагуната Караваща. Тя е една от най-големите в Средиземно море и заема първо място в Албания.Искате да се качите на Алпите? Няма проблем! Тук си имат Албански Алпи. Вярно, че са известни и с името Проклетия… но това ги прави още по-интересни не само за професионалните катерачи, а и за хората, които искат да се разходят на чист въздух. Планината е част от Национален парк Тети, така че със сигурност има къде и какво да видите.

Така че, ако искате различно изживяване, може би трябва да отправите поглед към Албания… Морски приключения, сафари изпълнения и хиляди начини за забавления!