Пътешествия от дивана

Капитолийски музеи в Рим
Публикувано на: 16.03.2020 г. socials
Да обиколим света от дивана! Любовта към откривателството и пътешествията и помощта на технологиите ни позволяват да опознаваме ново места без да ставаме от дивана.

Днес сме ви подготвили една виртуална екскурзия из една от най-интересните забележителности в Рим - Капитолийските музеи.Историята на музеите може да бъде проследена до XV в., а днес в тях може да виидте съхранени едни от най-добрите исторически доказателства от римската история.

Експозициите са поместени в три сгради, разположени на известния Капитолски площад на едноименния хълм.

Самият хълм е един от най-значимите в историята на града, като е бил център както на религиозния, така и на политически живот в Древен Рим. Проектът на площада пък е дело на Микеланджело, а до него се стига по красиви стълби, наречени "Кордона".

Плацо дей Консерватори, Плацо дей Сенатори и Плацо Нуово - трите дворци, оформящи не само неворятна архитектурна гледка, но и забележителна колекция от артефакти.

Интересно е, че Капитолийските музеи се смятат за първия, в който произведенията на изкуството са достъпни за всеки посетител, а не само за собствениците на колекциите.

Статуи, мозайки, накити и монети ни очакват, за да ни предадат не само историята на Рим, но и частици от миналото на Гърция, Египет.

Разгледай виртуално тук: https://tourvirtuale.museicapitolini.org/#enНапишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.