Пътешествия от дивана

5 забавни филма за пътуване
Публикувано на: 17.03.2020 г. socials
Филмите, свързани с пътешествия могат да са както забавни и интересни, така и ни позволяват да опознаваме различни места.

Предлагаме ви 5 любими филма, с които да запълним свободното си време и да се пренесем на друго място, без да изключваме телевизора.

Под небето на Тоскана
  • Under the Tuscan Sun
Ако не сте гледали как Даян Лейн се "бори" със себе си и как се купува къща в Тоскана, сега е моментът. Филмът смесва романтични моменти, малко драма и смях, а всичко това е на фона на идиличните градчета на италианската провинция.
Актрисата е номинирана за Златен глобус за ролята си на Франсис - писателка, която преживява лек житейски катаклизъм и в резултат на това се оказва с красива, но занемарена, вила в Тоскана. И историята започва...


Снимка: iStock/bluejayphoto

Яж, моли се и обичай
  • Eat, Pray, Love
Ако харесвате Джулия Робъртс или историите за нещастни писателки, които взимат живота си в ръце и тръгват из широкия свят. И ако откривате прилики с "Под небето на Тоскана", ще кажем, че тук мащабите са доста по-големи.
Елизабет Гилбърт тръгва да изследва не само Италия, но и духовния свят на Индия и любовта в Индонезия.

Да ритнеш камбаната с финес
  • The Bucket List
Комбинацията от Морган Фрийман и Джак Никълсън, които изпълняват мечтите си е повече от освежаваща. Положителен, забавен и със сериозна актьорска игра. Пирамидите в Египет, Тадж Махал, сафари в Танзания, вечеря в Париж - повече от добър декор за една трогателна и забавна история с пътешествия.

Добра година
  • A Good Year
Френският Прованс, вино, любов и още вино. Филмът на Ридли Скот с участието на Ръсел Кроу ни показва красивите пейзажи на винените райони на Франция.

Европейско пътешествие
  • Eurotrip
Компания тинейджъри с низ от приключения из ... Европа. Любовта е водещата сила, за да тръгнат от САЩ, а крайната цел е Берлин. Веселата компания минава през Лондон - а какво е Лондон без футболни хулигани и Вини Джоунс. Амстердам с ... авантюри на Червените фенери. Не е пропуснат и Рим и Ватикана, а и премеждията на един екскурзовод или пък папа. Интересно е представена и Братислава - открийте разликите.

Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.