Рецепти за вкусно пътешествие

Кулинарна разходка: Бразилия и Аржентина
Публикувано на: 11.12.2023 г.
Днес приемаме името на рубриката ни "От кухнята на нашия опит" буквално и ще ви разведем из необятните вкусове на две от най-мечтаните дестинации в Южна Америка - Бразилия и Аржентина! Няколко идеи за това, какво да опитате. С вкусът може да усетите и културата, и традициите, и темперамента на местните!Стек...
Кой не е чувал за него, кой не е искал да го опита! А в Южна Америка знаят как да го приготвят... Месото тук е на голяма почит, а стековете от телешко месо са една от кулинарните емблеми на Аржентина и Бразилия.


Сн.: личен архив

Чураско...
Още една изкусителна идея за месоманите. Популярно не само в Аржентина и Бразилия, но и в Чили, Колумбия, Испания, Португалия. Но смеем да твърдим, че заради отличното и първокласно месо в двете страни, в тях можем да опитаме най-вкусното чураско! На пръв поглед семплото месо на скара си е спечелило почитатели от цял свят, които нямат търпение да го хапнат отново.


Сн.: личен архив

Емпанада
Вкусните тестени полумесеци, пълни с месо и/или зеленчуци са популярни както за похапване след обяд, така и за късна вечеря. Няма как да ги изпуснем.

Feijoada
Трудно за произнасяне, но опитите си заслужават! Традиционно за Бразилия задушено ястие с черен боб, телешко или свинско месо и зеленчуци.


Сн.: личен архив

Независимо какво ще изберете за закуска или вечеря, по време на престоя ви в Аржентина и Бразилия, не забравяйте да се насладите на всички вкусове, аромати и цветове!

Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.