Да се срещнем на Сейшелите при Мария Антоанета

Да се срещнем на Сейшелите при Мария Антоанета
Публикувано на: 21.08.2019 г. socials
Едно от най-странните и страхотни места на Сейшелите. Един от най-старите ресторанти на острова е единственият, който все още сервира прилеп.

Едно от най-странните и страхотни места на Сейшелите. Един от най-старите ресторанти на острова е единственият, в който все още можеш да си поръчая и опиташ прилеп... по специална рецепта.

 Ако си мислиш, че е достатъчно  готино да отидеш на Сейшелите, да се излежаваш на безкрайните плажове и да си правиш снимки на фона на лазурната вода, ще ти кажем... да се срещнем при "Мария Антоанета"!


Определяно за едно от най-интересните и страхотни места на Маé, а като имаме предвид, че островът е най-големият и столицата Виктория е на него, това си е  сериозна заявка. Но да продължим, "Мария Антоанета" е един от най-старите ресторанти на Сейшелите. Открит през 1972 г., ресторантът е запазил не само колониалния си стил, но автентични сейшелски рецепти.


 Преди да бъде "Мария Антоанета", сградата е била с не по-малко забележително име, а именно - Grand Trianon - на красивото шато във Версайския дворец. И така, дори при смяната на собствениците, ресторантът остава с величествено име. Освен че за времето си е била великолепна сграда, тя е една от малкото, запазени до днес в оригиналния си вид. Както споменахме, характеризира се с колониалната си архитектура, както и с висок покрив, полирано дървено стълбище, а и със стени и подове, които датират от 1800-те години

Ресторантът е притегателно място както за туристи, така и за местните с неподражаемия дух, пазен десетки години. За неговата популярност "говорят" стотиците бележки, които оставят гостите в знак на благодарност. 

Със сигурност ще се задържиш и в градината на "Мария Антоанета". Освен цветята и красивите зелени храсти, наоколо се разхождат костенурки и морски свинчета. Тук се помещава и галерия "Ливингстън", кръстена на откривателя Хенри Мортън Стенли, отседнал в мястото през 1872 г.

История, атмосфера - да, "Мария Антоанета" е чудесно място за посещение, но все пак - това е ресторант. А какво прави един ресторант добър? Храната!

Менюто не е променяно от самото откриване на ресторанта през 1972 г. Тук може да си похапнеш стек от риба тон, пържени патладжани или панирана риба папагал. Но едно специално нещо в менюто, което се приема с предварителна поръчка, прави ресторанта уникален! Какво ще кажеш за прилеп? Точно така, в "Мария Антоанета" можеш да си поръчаш ястие с прилеп. За вида и вкуса ще оставим ти да ни разкажеш!


 Не забравяй да напишеш поздрави в специалната книга за посетители, която има страница за всяка страна, или да оставите визитка на стената. 

 

И така, да се срещнем при "Мария Антоанета" на Сейшелите!

 

 

 


Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.