Турция - отново сред топ дестинациите за българите

 Турция е една от любимите дестинации на милиони туристи. Хора от цял свят посещават както турските морски курорти, така и големите градове като Истанбул, Анкара, Измир, а изумителните гледки на Кападокия са сред най-любимите места за мнозина.

Страната определено може да предложи много на един турист – от разнообразието на вкусове и богатството на аромати в местните ястия и наситеността на кафето и чая, през многовековната история и мистичните истории за Руми и хипнотизиращите дервиши, и стигаме чак до днешни дни с облика на космополитния град, модерните млади хора и постиженията в съвременното кино и изкуство.

С наближаването на летния сезон се забелязва все по-голям интерес към турските курорти, а много хотели вече са с изчерпани места. Определено тази година бележи не само ръст при резервациите, но и предвижданията са да бъде най-успешната от няколко години насам.

През изминалите две години се наблюдаваше отлив на български туристи не само от почивки в Турция, но и при организираните екскурзии. Усложнената политическа ситуация в страната през този период беше основната причина за това, като до голяма степен се създаваше и подхранваше от тенденциозни медийни публикации и репортажи.

Българите, посетили страната през този период, споделят, че положението има малко общо с представеното по медиите.

В настоящия момент интересът към Истанбул, особено през май и септември, е голям. Същото се отнася и за почивките, като сезонът в различните курорти започва от април и завършва чак през октомври.