Кулинарна разходка: Бразилия и Аржентина

 Днес приемаме името на рубриката ни "От кухнята на нашия опит" буквално и ще ви разведем из необятните вкусове на две от най-мечтаните дестинации в Южна Америка - Бразилия и Аржентина! Няколко идеи за това, какво да опитате. С вкусът може да усетите и културата, и традициите, и темперамента на местните!

Стек... Кой не е чувал за него, кой не е искал да го опита! А в Аржентина знаят как да го приготвят...

 

Чураско... Още една изкусителна идея за месоманите. Популярно не само в Аржентина и Бразилия, но и в Чили, Колумбия, Испания, Португалия. Но смеем да твърдим, че заради отличното и първокласно месо в двете страни, в тях можем да опитаме най-вкусното чураско!

 

 

Морски дарове. Вярно, че започнахме с идеите за почитателите на месцето, но и в Бразилия, и в Аржентина можем да опитаме страхотни ястия с морски дарове и риба!

 

Емпанада. Вкусните тестени полумесеци, пълни с месо и/или зеленчуци са популярни както за похапване след обяд, така и за късна вечеря. Няма как да ги изпуснем.

Feijoada - трудно за произнасяне, но опитите си заслужават! Традиционно за Бразилия задушено ястие с черен боб, телешко или свинско месо и зеленчуци. 

Независимо какво ще изберете за закуска или вечеря, по време на престоя ви в Аржентина и Бразилия, не забравяйте да се насладите на всички вкусове, аромати и цветове!