Защо да напрaвим застраховка Отмяна на пътуване

 Един от най-вълнуващите моменти в едно пътуване, освен самото пътуване, разбира се, е резервацията. Избрали сте желаната дестинация, вече си представяте как опознавате нови места или сте се отдали на пълен релакс, а моментът на резервация прави всичко това с една стъпка по-реално.

Въпреки вдъхновението и колкото и да е чакано едно пътуване, може да ни се наложи да го отменим. За да си спестим неприятните ситуации със загуба на пари, заради анулацията, ние препоръчваме да сключите застраховка Отмяна на пътуване.

Самата застраховка се сключва по ваше желание и преценка, а нейното покритие, определя в какъв размер ще бъде. Такъв тип застраховки се предлагат на различни цени от различните застрахователни дружества. Затова е важно да обърнете внимание какво е покритието ѝ, за каква сума е и какви са условията на изпълнение. 

Застраховката Отмяна на пътуване ни дава сигурност, че ако ни се наложи да отменим пътуването си, в определените случаи, застрахователят ще ни възстанови направените разходи. 

Image by JESHOOTS-com on Pixabay 

Можем да сключим застраховката както в деня на резервация, което ние препоръчваме, така и поне 31 дни преди датата на отпътуване.

Важно е да отбележим, че застрахователната премия е малък процент от стойността на пътуване. При сключване на застраховката, е добре да се запознаете какво точно покрива тя. Например - разходи за анулиране на самолетни билети, хотелско настаняване, пакети за пътуване в страната или чужбина.

В случай на здравословни обстоятелства, когато ви се наложи да отмените пътуването си, застраховката ви дава финансова сигурност, че парите ви ще бъдат възстановени. 

Застраховката ще ни е полезна и в случаите на отказ на виза, при независещи от вас обстоятелства, както и при нанесени тежки щети на собствеността ви, поради бедствия или кражба с взлом, например.

Разбира се, може да ви се наложи да отмените екскурзията или почивката си и заради далеч по-приятни събития! Застраховката важи и при установяване на бременност на застрахованата, след направената резервация и сключването на застраховката. 

Полезно е да знаете и че ако сте няколко човека и сте направили застраховката в една полица, може да се откажете от пътуването, ако на някой от приятелите ви му се налага да го отмени, поради някоя от причините.