Защо избрах круиз по Нил

Най-общо, речният круиз  е комбинация между екскурзия и почивка в луксозен хотел, на една ръка разстояние от най-интересните места в градовете. И докато големите морски кораби са предназначени да съберат на едно място хиляди хора и наподобяват повече на плаващ град, то речните кораби предлагат онзи уют и комфорт на дома, но в луксозна обстановка и с всичко необходимо, от което можем да имаме нужда.

Но какво прави круиза по Нил предпочитан пред другите речни пътешествия и защо все повече хора избират да видят Египет от друга гледна точка?

Със сигурност гледките стоят на първите места! Крайбрежието на река Нил е запазило стотици примери за величието на египетските династии. Едни от най-красивите градове са разположени именно по поречието. Освен мистични истории и забележителни исторически паметници, Египет предлага и интересна природа. И за да се убедим, че тя не е само пустиня и пирамиди, най-добрият начин е да плаваме по реката.

Но за да се насладим напълно на заобикалящата красота, трябва да се чувстваме и удобно. Ето тук идва мястото на речния круизен кораб. Обикновено, корабите, с които се плава из Египет са с хубави големи прозорци, от които можеш да се любуваш на гледката.

И тъй като сме и на почивка, докато преоткриваме египетските гледки, слънчевата палуба е мястото за отдих, а басейнът и другите съоръжения за забавления и почивка.

Както вече споменахме, речния кораб много прилича на хотел. На борда има заведения, спа център, а в магазините може да изберете сувенир от пътуването. В ресторанта ви очаква първокласно обслужване, вкусни гурме изкушения и много веселие.      

Освен забележителностите  на Асуан, Едфу или Хургада, които са само на няколко стъпки от вас, е истинско удоволствие да се събуждаш на ново място, и то сред удобството на кораба. Очарованието на круиза и неговата романтика, допълват до перфектност мистиката и на Египет.