Морски Круиз, или защо Мечо Пух казва „колкото повече, толкова повече“?

Всички хубави неща, събрани на едно място, може би не е нещо, което постоянно можем да имаме в живота, но пък не си ли струва поне от време на време да го преживяваме? Не са ли точно тези моментите, които ни дават мотивацията и силата да плуваме в живота доста по-лесно и приятно? Едва ли дори е нужно да се отговаря на тези въпроси, защото едва ли има човек, който да не се нуждае от периодично „зареждане на батериите“ – физическите, емоционалните, душевните батерии.

И за да не бъдем голословни – опитайте да си представите луксозна хотелска обстановка, висок стандарт на обслужване от персонала на круизния кораб – еквивалентно на обслужването на известни висок клас световни хотелски вериги, подбрана храна в изобилие и по всяко време и вкусове от различни национални кухни, посещение на множество красиви градски или екзотични места, на разнообразни екзотични курорти и плажове в рамките на един маршрут, басейн с всевъзможни водни атракции на палубата на кораба. А през деня слънцето работи за вас – било на екзотичен плаж или на басейна на кораба.

Освен това, какво би било сутрин да се събудите и през прозореца и балкона на каютата ви да видите спокойна и наситено синя морска шир, да се протегнете на терасата под полъха на бриза, да погледате ширта, да помечтаете и да пожелаете на близкия на вас човек – „хубав ден!“ Е, това пожелание добива доста по-голяма сила при тези условия.

За хората, обичащи активния начин на живот и спорта – фитнесът, сауната, джогинга на пътеката или по палубата на кораба ги зове. За търсещите релакс – лежерната разходка по корабната палуба, насладата от любимия коктейл, кафето, чая или кой каквото обича – пак хубав начин да си кажете „добър ден“ и дали няма да е добър?

И както вече сте заредени по вашия си начин за деня – очаква ви посещение на остров, град, плаж, кратер или каквато екскурзия сте си избрали – нов свят за вас. Но денят далеч не е приключил – привечер – ако все още имате сили – ви очакват театрално представление на кораба, шоу, цирк, дискотека, поредния кулинарен шедьовър в ресторанта, където ще имате възможност да покажете най-хубавите си тоалети – никога не е ясно кого ще впечатлите или кой вас ще впечатли! Да не говорим за разнообразието от други, подобни на вас, които търсят да преживеят максимума от живота.   

Ако сте с деца – имате избор – да преживявате десетките удобства заедно или да ги поверите в сигурни ръце на обслужващия персонал, където с други „палавници“ като тях ще се забавляват по техния си начин на живота на кораба, а вие ще се възползвате от свободата си както ви продиктува фантазията.

Що се отнася за цената – не, морският круиз не е за малцина избрани. В зависимост от продължителността на пътуването и класа на кораба, цената на пътуването като цяло е далеч по-ниска в сравнение с това, ако човек реши да заплати за всичките тези „екстри“ по отделно. Така че при морския круиз е добре да гледаме на цената по-скоро като инвестиция в най-важния Актив, който притежаваме и който винаги ще е с нас – Себе си. А такава инвестиция се изплаща.  И колкото повече вложим, толкова повече ще ни се върне.