Твоят круиз от А до Я

10-те най-задавани въпроса за речния ни круиз по Рейн
Публикувано на: 12.02.2020 г. socials
Още една пролет, през която ще плаваме по река Рейн, и то на чартърен круиз :) Какво означава това, защо през пролетта и още ... отговаряме на 10-те най-задавани от вас въпроси!

Ще започнем с 2 въпроса в 1!
Защо круиз по Рейн и защо през май?
Рейн е една от най-атрактивните реки в Европа, тъй като преминава през редица известни градове и край множество забележителности, и то в различни държави. Факт е, че можем да разгледаме Швейцария, Германия, Франция и Холандия само за седмица, без да се натоварваме от изминатия път.

Относно периода. Обикновено избираме пролетта и есента за речните ни круизи, заради пълноводието на реката. В случая - май е един от най-красивите, цветни и приятни месеци за района.
Какво означава "чартърен" круиз?
Освен със значението си за "директен", чартърният круиз означава, че целият кораб или по-голямата част от него са резервирани за нашата група.

Защо самолетните билети се предлагат отделно?
Предлагаме самолетните билети отделно единствено заради вашето собствено удобство. Мнозина от вас предпочитат да си организират собствена програма преди или след круиза, а и да не забравяме за тези, които ще пристигнат от различни краища на света.
Така може да решите да удължите пътешествието си, а ние ви даваме възможност да изберете сами с колко и кога. Ако пък искате да пътувате с водач, организирано от България - тогава може да се спрете на нашето предложени за билети.


Снимка: iStock/southtownboy

Къде акостира кораба и какво да правя след това?
Предимство на речните круизи е, че пристанищата са на територията на градовете. Това ви дава възможност дори и самостоятелно да разгледате мястото.

От друга страна, може да се включите към допълнителните екскурзии на брега, които предлагаме.

Има ли вълнение? А морска болест?
Освен че може да се наслаждавате на гледка към брега, реките ни спестяват вълнението, което може да се появи при морските круизи. Това от своя страна намалява вероятността и за появяването на морска болест, НО... ако все пак се притеснявате и тъй като всеки организъм е различен, за да се чувствате спокойни, ако решите може да си вземете нещо против прилошаване.

А за самия кораб?
Тази пролет ще плаваме с кораб Crucebellе, реновиран през 2018 г.


Снимка: Crucebelle

Само вода ли ще виждам от каютата на основната палуба ?
Каютите на основна палуба също са с прозорец, въпреки че той не се отваря. Това не означава, че ще сте под нивото на водата. Така че ако някои от вас обмислят как ще гледат "под вода" - трябва да ги разочароваме - има вероятност да забележат някоя и друга капка вода на прозореца си.


Снимка: Crucebelle

Каква е разликата в каютите на различните палуби?
Има две основни разлики в каютите на различните палуби - размерът и прозорците. Обикновено каютите на горните палуби са по-големи, а прозорците се отварят.

Какво има в една каюта и какви са леглата?
Каютите на речния кораб се доближават максимално до хотелска стая - разполагат с телевизор, собствена баня и стандартни легла. Може да изберете две отделни легла или едно голямо. И не, в Crucebelle няма да спите на тесни падащи легла.


Снимка: Crucebelle

Каква храната на кораба? А напитките?
На борда се предлага изхранване на пълен пансион, като можем да обобщим кухнята като интернационална.
Обядът и вечерята са по меню, което е 4 и 5-степенно.

През деня на разположение е кафе и чай, а в ресторанта или на лоби бара може да поръчате каквото решите.


Снимки: Личен архив

Има ли забавления на борда?
Като цяло атмосферата на кораба е спокойна и уютна, а вечер в ресторанта има жива музика. Понякога се организират забавни тематични вечери, а най-голямото събитие е Капитанската вечеря.

Бонус Въпрос-Отговор :)
Мога ли да си взема ютия, маша, сешоар на борда?

В каютите обикновено има сешоар, но не се разрешава внасянето на електришески уреди, заради съображения за сигурност.

Ако имате нужда от гладене или друга подобна услуга, винаги може да ви съдействат на рецепцията.Коментари
Автор: Ваня Зафирова
15.02.2020 г.
Каква е цената на целия кр
Автор: Пенка Агонцева
15.02.2020 г.
Моля подробности за круза по Рейн? Дати, цени?
Автор: Пенка Анастасова
02.03.2020 г.
Здравейте! За първи път попаднах на Вашата оферта за рече круйз по Рейн. На палубата на обновения кораб има ли осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Бих искала да пътува с прекрасна млада дама, която за съжаление се предвижва само с инвалидна количка. Предварително благодаря за отделеното време! С уважение, Пенка Анастасова
Автор: Apollo
05.03.2020 г.
Здравейте, Предлагаме различни каюти, а цената е от 1775 лв. на човек. За съжаление, корабът не предлга подходящи условия за придвижване с инвалидна количка. Повече за програмата може да видите тук: https://www.cruisesapollo.com/rechni-kruizi/kruiz-shveicaria-francia-germania-holandia
Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.