България - виж повече

Велинград - извори на здравето
Публикувано на: 29.09.2020 г. socials
След като разгледахме някои от топ дестинациите в България за СПА туризъм, е време да отделим повече внимание на най-добрите.

Велинград - не е случайно, че е известен с гръмкото прозвище "СПА столица на Балканите". Комбинацията между минерални извори, приятен климат и зареждаща с енергия природа прави града изключително привлекателен през всички сезони - както за уикенд с приятели, така и за по-продължителна ваканция със семейството.

От друга страна, Велинград може да се похвали и с редица първокласни хотели и комфортни къщи за гости. Хубавото е, че може да се намери място за настаняване за всеки, като отговори на различни предпочитания и изисквания.


Снимка: iStock / MarBom

Но преди да изберем някой супер-невероятен хотел във Велинград и да се насладим на спа удоволствията в него, разглеждаме защо всички се прехласват по минералната вода във Велинград и какво можем да "спечелим" ако я използваме.

Всъщност, в града има няколко минерални находища, които се използват - Чепино, Лъжене, Каменица и Драгиново.

Водата от Чепино е известна с невисоката си минерализация и благоприятното действие за ставите и мускулите, както и при някои кожни проблеми.

Находището в Лъжене е предпочитано както при кожни заболявания, така и при стомашно-чревни проблеми и състояния на ендокринната система.

Водата от Каменица съдържа сероводород, което я прави подходяща за прилагане при ставни заболявания и костни фрактури.

Находището в Драгиново е известно с високата температура на водата, а нейните свойства оказват благоприятно влияние на заболявания на периферната нервна система, дерматологични и гинекологични състояния.

И така, освен че може да подобрите здравословното си състояние, Велинград ще ви осигури перфектните условия за почивка и забавление.

Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.