Фоторазходките на Аполо

Фоторазходка - Загреб, Люляна, Венеция, Плитвички езера, Постойна яма
Публикувано на: 24.07.2019 г. socials
Една фоторазходка до Загреб, Люляна, Венеция, Плитвички езера, Постойна яма.

Една фоторазходка до Загреб, Люляна, Венеция, Плитвички езера, Постойна яма.

 Обичате ли да разглеждате снимки от красиви и интересни места? И ние! Обичаме да разлистваме албумите от отминалите ни пътешествия и да проучваме новите дестинации и какво да очакваме.


Затова започваме една поредица, която кръстихме "Фоторазходка". Ще ви покажем местата, на които сме били, за да бъдете подготвени и най-вече - да ви напомним да не забравяте фотоапарата си, да заредите телефоните и всички други устройства, с които може да снимате.


Първата ни Фоторазходка е от една от най-красивите ни екскурзии - до Загреб, Венеция, Любляна, Плитвички езера и Постойна яма. Преминали вече през този маршрут, сме уверени, че гледките не само си заслужават да бъдат заснети, но и трябва задължително да се видят пак!


Започваме пътешествието си една от най-забележителните природни красоти на Хърватия - Плитвичките езера. Бързаме да заснемем една от най-популярните гледки отвисоко. От пръв поглед се убеждаваме защо е сред най-сниманите местенца в националния парк.  


Пътят до гледките от птичи поглед също не са за пренебрегване!


  


Селфито е супер, но снимка на групата носи повече настроение :)


  


Част от очарованието на Плитвичките езера е и че да си близо до водата пак е красиво.


  


От Плитвичките езера продължаваме към неповторимата Венеция! Площад Сан Марко ни посреща с гледка към едноименната катедрала.


   


Разбира се, раходката по "улиците" на Венеция е повече от забавна, а за придвижването е необходимо човек да има специални умения.


   


Над каналите на Венеция са изградени множество мостове, които дават възможност за раходки по малките улички на италианската перла. Но в сърцето на града се намира Риалто - един от знаковите мостове над Канале Гранде.


 


 


 


След Венеция, пътешествието ни продължава към друга природна забележителност, този път в Словения. Пещерата Постойна яма е с най-дългия пещерен туристически маршрут и легендите за нея не са една и две. А един от най-добрите начини да я разгледаме е с влакче.


  


След като сме се нагледали на пещерни образувания, видяли сме някое и друго пещерно драконче, и се отправяме към столицата на Словения. В Любляна можем да открием романтиката на Венеция, мистиката на приказките и удобството на съвремието.


 


 


 


Площад "Прешерен" е сърцето на старата част на Любляна. Затова не го подминаваме, а правим хубава разходка, заобиколени от красивите старинни сгради.


  


А от Тройния мост се открива страхотна гледка както към площада, така и от знаковата франциска църква.


  


Когато сме в Любляна, няма как да пропуснем и символът на града - Драконовият мост. Все пак сме в Словения!


След обиколката ни на Любляна отпътуваме за не по-малко интересният Загреб. Поглеждаме го отвисоко и се зареждаме с нови сили.


  


Спираме за обща снимка пред най-голямата църква в града - Света Богородица. Внушителното здание се издига над повечето сгради, което е видимо без усилие, особено стъпили "на покривите" на Загреб.


  


Знаете ли защо Каменната порта е сред най-посещаваните места в Загреб? Едната причина е, че преди векове именно тя е била един от входовете на града, а другата е вярванията, че тук желанията се сбъдват. Всъщност причината за това е малък параклис, посветен на Дева Мария, който оцелява след голям пожар преди няколко столетия.


  


Църквата "Свети Марк" също е част от загребската ни обиколка. Приличаща по-скоро на нарисувана, отколкото на реална постройка, покривът на "Свети Марк" ни посреща с ярки цветове и гербове на Загреб и Хабсбургското Хърватско кралство.


  


След това провокиращо въображението пътуване, изпъстрено с приказни истории и легенди, спомени и исторически факти, се връщаме в България. И дори преди да сме стъпили на родна земя, вече правим планове за следващия път, когато отново ще преоткрием Загреб, Любляна, Венеция, Постойна яма и Плитвичките езера.Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.