Светът се възстановява от COVID-19

Emirates покрива медицинските и разходите за карантина на своите пътници
Публикувано на: 29.07.2020 г. socials
Emirates е първата авиокомпания в света, която покрива медицинските и разходите за карантина на своите пътници при положителен тест за COVID-19 по време на престоя им в избраната дестинация.

За всички свои пътници, независимо от класата на обслужване, при пътуване между 27 юли 2020 година и 31 октомври 2020 година, Emirates покрива 150 000 EUR медицински разходи и 100 EUR на ден карантина при положителен тест за COVID-19. Покритието е валидно 31 дни от датата на първия полет с Emirates и пътникът се намира извън държавата си на местоживеене.


Снимка: iStock/ Arnaud_Martinez

Не се налага предварителна регистрация или попълване на формуляри преди пътуването. Покритието влиза в сила след осъществяване на първия полет с Emirates и при необходимост от съдействие е създадена безплатна телефонна линия, на която пътникът трябва да се обади за инструкция.

Също така е важно да знаете, че от 1 август ОАЕ изискват предоставянето на негативен резултат от COVID-19 тест за всички пътници (с изключение на деца до 12 години), пътуващи до Дубай, включително и само транзит в Дубай. Резултатът трябва да е с дата максимум 96 часа преди пътуването на английски език. Задъжително за всички пътници е и попълването на два формуляра, които трябва да са разпечатани и да ги носят със себе си:
Health declaration form;
Quarantine Undertaking Form

Прочетете още - Дубай - какво трябва да знам за пътуването

Напишете Коментар
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.