Пътешествия от дивана

07.12.2023 г.
Малката русалка е задължителна атракция, която трябва да посетите, когато сте в Копенхаген. С право може да се каже, че високата 1.25 м бронзовата статуя, монтирана върху скала до крайбрежната алея Лангелини между брега на Йоресунд и цитаделата Кастелет, е емблемата на датската столица.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
07.11.2023 г.
Ако с една дума трябва да назовем северното сияние, то тя е „магия”. От дълбока древност полярните сияния (aurora polaris ) хипнотизират хората от северното и южното полукълбо, които приемали този феномен за дар от боговете или за лоша поличба. Някои индиански племена, като инуитите в Северна Америка вярвали, че светлините на небето са духовете на техните предци. Според викингите сиянието отразявало мечовете, копията, щитовете и броните Валкириите, които отвеждали мъртвите герои във Валхала.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
22.09.2023 г.
Въздушният транспорт се превърна в най-популярното средство за пътуване на близки и далечни разстояния. Лавинообразното търсене на достъпен въздушен транспорт наложи създаването на огромни терминали, някои от които по площ съперничат на световни мегаполиси.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
19.09.2023 г.
Въздушният транспорт се превърна в жизненоважна част от глобалната икономика. Самолетът е най-популярното съвременно средство за пътуване и за пренос на стоки на дълги разстояния. В резултат на това, пък и за да отговорят на нарастващото търсене на достъпен въздушен транспорт, навсякъде по света възникнаха огромни летища с поддържаща инфраструктура покрай тях.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Анкета: Твоите пътешествия
58
16.04.2020 г.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
17.03.2020 г.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
16.03.2020 г.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ