Винаги е време за море

08.05.2024 г.
Миконос е удивителен случай на архетипен остров, където мечтите на хедонисти от цял свят се сбъдват. Островът от Цикладския архипелаг винаги е бил непредубеден към чужденците – това личи от многобройните сведения на кръстоносци, пътешественици и авантюристи, които кръстосват Европа през вековете. Далеч преди да бъде превърнат в глобална туристическа икона, той е част от обширните морски и търговски мрежи на Средиземно море.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
29.04.2024 г.
Омир греши! Одисей е от Кефалония! Жителите на острова от векове спорят със съседите си от Итака за родство с героя на „Одисея” и Троянската война. И имат железни аргументи – техният остров е най-големият (700 кв. км) от седемте острова с население в Йонийско море.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
24.04.2024 г.
Хиляди туристи от Европа, Азия и Северна Америка, които миналата година бяха принудени да напуснат Родос – най-големия от Додеканезите (озн. дванайсет острова), заради пожарите, вече се редят на опашка да се върнат на острова. Първата в света схема за обезщетение е задействана от гръцкото Министерство на туризма.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
17.04.2024 г.
Крит – родината на Зевс, на цар Минос и минойската цивилизация, на страховития Минотавър, на Ел Греко, на Никос Казандзакис и Зорба Гъркът. Това е остров, пропит с тайнственост и история, и надарен с изумителна природа.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
04.04.2024 г.
Санторини е най-необикновеният гръцки остров. Той олицетворява силата на маркетинга и рекламата, които от 60-те години на миналия век, когато туризмът набира скорост, превърнаха тази безводна вулканична скала в туристическа икона, посещавана ежегодно от 2 милиона туристи.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
02.08.2023 г.
Разположен на югозападния турски бряг, Дидим със своите красиви плажове и вековна история се превръща в любима лятна дестинация.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
24.07.2023 г.
Бодрум не е само слънце, плаж и море, а много повече. Разположен в югозападна Анатолия, този зашеметяващ крайбрежен град е известен със своите повече от 300 слънчеви дни.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
13.07.2023 г.
Егейският бряг на Турция предлага удивителни пейзажи, които се оглеждат в тюркоазените води на морето – девствени плажове с надвиснали над тях канари, обрасли с пинии, малки необитаеми островчета, идилични пристанища и бляскави ваканционни селища.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Нашите топ 5 петзвездни хотели в Сиде през есента
2
28.06.2023 г.
Продължаваме да ви представяме нашите любими хотели в Турция. Съобразили сме се не само с нашето лично впечатление и професионален поглед, но и с вашите отзиви и мнения, които споделяте с нас.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
16.06.2023 г.
Турция е сред най-избираните и предпочитани дестинации за почивка през есента. Времето е чудесно, водата топла, а хотелите – има за всеки по нещо. От градски хотелчета до луксозни хотелски комплекси на десеткихиляди квадратни метра.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
07.07.2020 г.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
01.07.2020 г.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ